Ρούσσος Αντίκες

 • roussos-logo-smallroussos-logo-small
 • stadioustadiou
 • Stadiou-1os-sStadiou-1os-s
 • fotoexhibition-1-sfotoexhibition-1-s
 • fotoexhibition-sfotoexhibition-s

Place Category: Αρχαία & Βυζαντινή τέχνη. Αρχαία τέχνη. Βυζαντινή τέχνη. Νομίσματα. Συλλεκτικά αντικείμενα τέχνης. Φιλελληνικά. Συλλεκτικά μικροαντικείμενα τέχνης. Art de la table. Ασιατική & Ισλαμική τέχνη. Ασιατική τέχνη. Ισλαμική τέχνη. Ρολόγια & επιστημονικά όργανα. Ρολόγια. Ναυτικά όργανα. Επιστημονικά όργανα. Συλλεκτικά όπλα. Διακοσμητικές τέχνες. Art deco. Art nouveau. Διακοσμητικά αντικείμενα. Κεραμικά. Πορσελάνες. Γυαλικά. Ασημικά. Γκραβούρες & βιβλία. Βιβλία. Γκραβούρες. Χάρτες. Εθνογραφική τέχνη. Ελληνική τέχνη. Έπιπλα & Καθρέφτες. Έπιπλα. Φωτιστικά. Καθρέφτες. Κοσμήματα. Πίνακες ζωγραφικής. Πίνακες. Συντήρηση & επισκευές. Γλυπτική & μπρούτζινα αγάλματα. Μπρούτζινα αγάλματα, και Γλυπτική

Profile
Profile
 • Το κατάστημα ΑΝΤΙΚΕΣ ΡΟΥΣΣΟΣ βρίσκεται στην οδό Σταδίου 3, εντός της στοάς Καλλιγά και λειτουργεί από το 1920, προσφέροντας μοναδικά έργα τέχνης, υψηλής ποιότητας και απαράμιλλης αισθητικής.
  Η συλλογή μας περιλαμβάνει αρχαία, εικόνες, διακοσμητικά αντικείμενα 18ου και 19ου αιώνα, ασημικά, πορσελάνες, έπιπλα, μπρονζ, ρολόγια, κοσμήματα και εν γένει εξαιρετικής ποιότητας παλαιά έργα τέχνης ελληνικής, ευρωπαϊκής, αλλά και ασιατικής προέλευσης. Κάθε ένα από αυτά είναι διαλεγμένο με γνώμονα την αισθητική, την ποιοτική αρτιότητα και τη γνησιότητα, ενώ τη συντήρησή τους επιμελούνται προσωπικά ο Νικόλαος και η Μαριλένα Ρούσσου, 3ης και 4ης γενεάς συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης, βασισμένοι στην εμπειρία τους, αλλά και την επιστημονική γνώση του αντικειμένου.

  Η ιστορία του ROUSSOS ANTIQUES έχει τις ρίζες της στο 1908, τότε που ο Νικόλαος Ρούσσος διατηρούσε κατάστημα με αρχαία και παλαιά έργα τέχνης στην Κωνσταντινούπολη. Με τον ερχομό του στην Ελλάδα το 1920, ξεκίνησε μία νέα επιχείρηση στην οδό Πανδρόσου, ενώ την ίδια περίοδο έφθασαν από την Κωνσταντινούπολη τα αδέρφια του, Δημήτρης και Μιχάλης Ρούσσος, που επίσης είχαν καταστήματα με παλαιά έργα τέχνης. Δεν άργησαν και αυτοί να διαμορφώσουν τις δικές τους επιχειρήσεις στην Αθήνα, ενώ με το αντικείμενο ασχολήθηκε επαγγελματικά και ο γαμπρός του Νικολάου Ρούσσου, Θεόδωρος Γιαννόπουλος. Άξιο λόγου είναι πως οι παραπάνω είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος, μέλος του οποίου είναι και η σημερινή ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

  Ο ιδρυτής Νικόλαος Ρούσσος διατήρησε το κατάστημά του έως το 1940, έχοντας τον γιο του Όμηρο στο πλευρό του. Το 1954 ο Όμηρος ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, ένα αρχαιοπωλείο που τότε βρισκόταν στην οδό Πανδρόσου, αλλά 6 χρόνια μετά μεταφέρθηκε στο νούμερο 3 της οδού Σταδίου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Η βαθιά αγάπη για τα έργα τέχνης έφερε και τον δικό του γιο, Νικόλαο Ρούσσο, στο πλευρό του, από το 1969 μέχρι το1989. Τη χρονιά εκείνη, με πρωτοβουλία του  Νικόλαου Ρούσσου, η επιχείρηση απέκτησε τον δικό της  ανανεωμένο χώρο στην ίδια διεύθυνση. Η σημερινή ιδιοκτήτρια Μαριλενα Ρούσσου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, διαμόρφωσε και εκείνη με τη σειρά της τον δικό της επαγγελματικό χώρο ενώ η αγάπη της για τα έργα τέχνης την οδήγησε να σπουδάσει Συντήρηση έργων τέχνης.

  Στην επιχείρηση ΑΝΤΙΚΕΣ ΡΟΥΣΣΟΣ εργαζόμαστε για την διεύρυνση και εξέλιξη του συλλεκτικού χώρου.